Deze brandveiligheidsscan geeft een globaal beeld van de brandveiligheid bij je thuis. Het doel van deze brandveiligheidsscan is bewustwording en voorlichting. We hopen dat het beantwoorden van de vragen je aan het denken zet.
Na het invullen van de vragenlijst tonen we een aantal product suggesties waarmee je je huis veilig kan maken.

Heb je na het invullen van de scan vragen? Laat het ons weten, we helpen je graag verder!
/
Is uw woning voorzien van rookmelders?
Question Image
Met een rookmelder op iedere kamer wordt u het snelst gewaarschuwd bij brand. In de praktijk wordt vaak op iedere verdieping een rookmelder geplaatst. Een melder op iedere verdieping is echter niet altijd voldoende! Met een rookmelder in iedere kamer wordt u op tijd gealarmeerd bij brand.
Hangt er in uw keuken een hittemelder?
Question Image
In de keuken is het risico op brand extra groot. Het is daarom verstandig om in de keuken een hittemelder te plaatsen. Een rookmelder is ook mogelijk maar de kans op vals alarm is hierbij groter dan bij een hittemelder.
Is uw woning voorzien van centrale verwarming of een andere verwarmingsbron met vuur?
Question Image
Bij een onvolledige verbranding ontstaat koolmonoxide. Dit giftige gas hoor, zie, ruik, en proef je niet. Koolmonoxide is zeer gevaarlijk en dodelijk. Het plaatsen van koolmonoxide melder is van levensbelang. Zelfs met een nieuwe CV installatie kan het misgaan.
Heeft u een blusdeken?
Question Image
Een beginnende brand is snel te blussen met een blusdeken. Door snel in te grijpen bij een kleine brand kan veel schade worden voorkomen. Door de blusdeken over de brand heen te leggen, kan er geen zuurstof bij komen en zal het vuur doven.
Heeft u een werkende brandblusser welke jaarlijks wordt gecontroleerd?
Question Image
Een goed werkende brandblusser kan levens redden. Het is daarom verstandig om een brandblusser in huis te nemen en deze jaarlijks te laten controleren. De jaarlijkse controle van uw brandblusser kunt u bij ons aanvragen.
Heb je beschikking over een vluchtladder?
Question Image
Houd er rekening mee dat je een woning bij brand niet kunt verlaten via de begane grond. Een vluchtladder biedt een veilige vluchtroute via de eerste of tweede verdieping.
Controleer antwoorden.