Algemeen, In het nieuws

Dochter sleept bewusteloze vader uit woning

rookmelder aan plafond met rook

Een dochter heeft vanochtend in het Gelderse Bruchem haar vader gered nadat hij onwel was geworden door koolmonoxidevergiftiging. Ze sleepte hem uit het huis, waardoor hij op tijd behandeld kon worden.

Volgens de bevelvoerder van de brandweer roken de bewoners van de woning al enige dagen een gaslucht. De man zag vanmorgen een losse kachelpijp en wilde die repareren.

Tijdens het repareren raakte hij bewusteloos. Zijn dochter sleepte hem naar buiten en dat was zijn redding, bevestigt een woordvoerster van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid. ,,Anders was het fataal geweest. Koolmonoxide is een stille sluipmoordenaar. Het komt voor bij oude kachels en geisers, maar ook bij nieuwe of moderne cv-ketels.”

De man is met de ambulance meegenomen naar het ziekenhuis. De overige bewoners van de woning zijn in de ambulance nagekeken. ,,De man is in veiligheid en dat is het belangrijkste”, stelt de woordvoerster. Zij adviseert mensen om thuis koolmonoxidemelders op te hangen. ,,Koolmonoxide ruik of proef je niet, zo’n melder kan levens redden.”

Bron: AD.nl