Beste rookmelder van 2024

Redactie
Deskundig in Brandveiligheid

Leestijd: 3 minuten

Categorie: Blog

De beste rookmelder aanschaffen om je eigen én andermans veiligheid te waarborgen kan best een zoektocht zijn. Om je te helpen bij deze zoektocht hebben onze brandveiligheidexperts de beste rookmelders van 2024 voor jou op een rijtje gezet. Lees dus snel verder.

Beste rookmelders 2024

Of je nu op zoek bent naar een individuele rookmelder of een koppelbaar systeem, wij hebben de beste rookmelders van dit jaar voor je in kaart gebracht. De drie winnaars zijn:

  1. FireAngel ST-622: Hij wordt aanbevolen door Brandweer Nederland en Brandwondenstichting. En niet zomaar! Deze betrouwbare rookmelder heeft namelijk een zeer snelle detectie van rook.

  1. X-Sense XS01: Een compacte en onopvallende rookmelder met een gestroomlijnd design. Deze melder is daarnaast duurzaam, corrosiebestendig en vlamvertragend.

  1. FireAngel Optische Rookmelder SW1-EUT: Optisch ziet deze melder er zeer fraai uit. Dat is echter niet wat wij bedoelen met optische rookmelder! Deze rookmelder heeft een optische sensor, waardoor hij ook gevoelig is voor smeulende, langzaam ontwikkelende branden. Dit noemen wij in onze vaktaal Superior Sensing Technology.

Beste koppelbare rookmelders

Zoals de naam al verklapt, kunnen meerdere koppelbare rookmelders met elkaar verbonden worden. Handig, zeker wanneer deze rookmelders geplaatst worden in een woning of pand met meerdere verdiepingen. Wanneer er eentje afgaat, volgt de rest in een nauwkeurigheid van enkele milliseconden. De beste koppelbare rookmelders:

  1. FireAngel WST-630-BNLT: Prettig aan deze koppelbare rookmelder is dat de grote, centrale knop makkelijk ingedrukt kan worden om te testen hoe de verbinding tussen meerdere rookmelders is.

  1. X-Sense XS01-W: De kleine krachtpatser in zijn soort. Deze beste koppelbare rookmelders van compact formaat slaan bij detectie een geluid van 85 decibel uit. Deze melder is tevens beschikbaar in een bundel. Perfect voor mensen die graag onopvallende rookmelders aan het plafond willen hangen!

  1. Cavius Rookalarm Draadloos Koppelbaar: Een award-winnende koppelbare rookmelder met een Deens design. Met de beste koppelbare rookmelders van Cavius heb jij jouw hele huis onder controle. Ook kun je de rookmelders met behulp van een Cavius Smart Home Hub verbinden aan de Cavius Wireless Alarm Family app.

"Je eigen en andermans veiligheid waarborgen met de beste rookmelder van 2024"

Waarom een rookmelder?

Een rookmelder redt levens. Dit komt doordat het apparaat in de vroegste stadia detecteert wanneer er sprake is van brand of rook. Het merendeel van de slachtoffers bij brand valt door het inademen van rook. Door in een vroeg stadium te handelen, kunnen er meerdere levens worden gered én blijft de schade zoveel beperkt. Daarnaast is het ophangen van een rookmelder sinds 1 juli 2022 verplicht in Nederland. Hoewel deze verplichting sinds 2003 al geldt voor nieuwbouwwoningen, is de regelgeving nu ook van toepassing op bestaande bouw.

Eisen beste rookmelder

Belangrijk is om te weten op wat voor soort eigenschappen onze keuzes betreft de beste rookmelders zijn gebaseerd. Deze twee pijlers zijn volgens de Consumentenbond leidend:

  • De rookmelder en de batterij gaan 10 jaar mee.

  • De rookmelder geeft op tijd een luid en duidelijk signaal af.

Wij voegen hieraan toe dat het belangrijk is dat de beste rookmelder volgens de kwaliteitseisen van het EN14604 voldoet

Fireangel ST-622 rookmelder met 10 jaar batterij

De FireAngel ST-622 rookmelder wordt geleverd met een speciale batterij. Deze batterij heeft een levensduur van 10 jaar!

✅ Levensduur van 10 jaar door unieke batterijen
✅ Eenvoudig te monteren door de universele achterplaat
✅ Voldoet aan alle Europese veiligheidsnormen

Beste plekken voor rookmelders

De beste rookmelder haal jij binnenkort dus in huis. Nu het volgende: wat is de beste plek voor het ophangen van jouw gloednieuwe aankoop? Wij helpen je graag op weg. De beste plekken voor rookmelders zijn namelijk als volgt:

  • Op het plafond van alle aanwezige woonruimtes;

  • 50 centimeter van een hoek of muur;

  • In de hal of andere ruimte waar de slaapkamer op uitkomt.

Monteer jouw FireAngel rookmelder in enkele minuten

Haal jij uiteindelijk de beste rookmelder van FireAngel in huis? Dan kun jij zonder te boren en in een handomdraai jouw nieuwe rookmelder ophangen met een magnetische montageset. Met de RMAX60 magnetische montageset hoef jij enkel te meten, aan te stippen en op te plakken. Vervolgens plaats je de melder (die ook voorzien is van magneten) simpelweg op de magneetjes van het montageplaatje.

"Monteer je rookmelder zonder boren doormiddel van de magnetische montageset"

De beste rookmelders haal je bij Brandveilig Nederland

Naast het adviseren over de beste rookmelder voor jou, streven we ernaar om betrouwbare producten uit alle denkbare categorieën aan te bieden. Onze producten zijn namelijk afkomstig van gevestigde merken zoals FireAngel, FSi Ltd, X-Sense, Cavius, Jockel en Rf-t. Wil jij advies over jouw keuze betreffende de beste rookmelder, of een ander product? Bereik ons op (058) 288 15 12. Wij zetten onze expertise graag in om met jou tot de beste keuze te komen!