Algemeen, In het nieuws

Q label: verzekerd van brandveiligheid

10 jaar verzekerd van een goed functionerende rookmelder en nooit meer batterijen verwisselen.

De nieuwe ST-630-DET rookmelders zijn uitvoerig getest en hebben het keurmerk “Q-​label” gekregen. Met dit keurmerk voldoen ze aan de hoge kwaliteitseisen van de vfdb 14-01, VdS 3131 en DIN 14676 richtlijnen.

Q-LABEL KEURMERK

Het Q-label keurmerk is een Duits kwaliteitscertificaat en staat garant voor een levensduur van 10 jaar, minder valse alarmen en een betere weerstand tegen invloeden van buitenaf. Ook zijn alle melders met het Q-label uitgevoerd met een (niet verwisselbare) lithiumbatterij die 10 jaar mee gaat waardoor u gedurende 10 jaar verzekerd bent van een werkende rookmelder en u dus tijdens de gehele levensduur van de rookmelder geen batterijen meer hoeft te wisselen.

Ook is de melder niet meer voorzien van een knipperende en dus mogelijk storende rode controle led. De ST-630-DET melders zijn, door de mogelijkheid om modules voor Wi-Safe2, Z-wave of Zigbee toe te passen, geschikt voor draadloze uitbreiding en dus Smart Home ready.

De rookmelder is voorzien van een niet verwijderbare Panasonic lithiumbatterij met een minimale levensduur van 10 jaar. Deze batterij wordt automatische geactiveerd als de melder op de montageplaat wordt bevestigd.