FORGOT YOUR DETAILS?

brandwerende platen in droogruimte

FSi brandwerende oplossingen

Voorgevel FSi fabriek in Engeland

FSi brandwerende oplossingen

Fsi trailer
PREV
NEXT

ONS DOEL IS KORT SAMENGEVAT: ONTWIKKELEN, PRODUCEREN EN BESCHERMEN

FSI
FSI is producent en ontwikkelaar van een volledig gamma aan brandwerende inbouw systemen. Ons sleutelwoord is systemen en geen producten. Het is van het grootste belang dat er systemen worden geïnstalleerd. Dat is namelijk dé manier om brand te bestrijden. Al onze brandwerende oplossingen zijn gemaakt onder de strenge ISO9001 norm waardoor we werken met de grootst mogelijke efficiëntie. FSi maakt niet alleen producten, het bedrijf biedt ook trainingen voor zowel installateurs en opdrachtgevers.
We zijn trots op het hoge niveau van de tests en technische expertise die is opgebouwd door jarenlange ervaring binnen de brandwerende industrie. Dit stelt ons in staat om systemen te leveren, zowel in het Verenigd Koninkrijk (BS normering) als in heel Europa (EN-normering) en wereldwijd (EN en UL-verordening).

CE-MARKERING CRUCIAAL VOOR BRANDVEILIGHEID

De EAPFP (European Association for Passive Fire Protection) roept op tot meer CE-markering voor passieve brandbeveiligings producten. De vereniging acht de CE-markering voor alle brandveilige bouwmaterialen en constructies van essentieel belang om de kwaliteit en consistentie  ervan te waarborgen. De Vereniging Brandveilig Bouwen Nederland (BBN), lid van de EAPFP, steunt deze oproep nadrukkelijk.

ETAG naar hEN
Onder de Construction Products Regulation, is het voor elk product waarvoor een hEN bestaat verplicht een CE-markering te dragen vanaf 1 juli 2013. De Construction Producs Regulation heeft wettelijke status in al de Europese lidstaten. Het is dus na 1 juli illegaal als men een bouwproduct verkoopt dat wel valt binnen het toepassingsgebied van een Europese geharmoniseerde norm maar geen CE-markering heeft.

Brandveiligheid in geding
Op dit moment zijn veel bouwkundige bouwmaterialen niet onderworpen aan de verplichte CE-markering. De methode voor de beoordeling van deze producten valt dan niet onder de verplichte Europese technische goedkeuring Guideline (ETAG). Dit leidt tot een ongelijke markt waar verantwoordelijke producenten, die vrijwillig kiezen om CE-markering van hun producten, met alle bijbehorende controles op kwaliteit, concurreren tegen bedrijven die dat niet doen. Hierdoor is uiteindelijk de brandveiligheid van gebouwen in het geding.

Bouwbesluit
Naast de verplichtingen voortvloeiend uit de Construction Products Regulation, moeten bouwproducten natuurlijk ook voldoen aan de eisen uit het bouwbesluit. Dat is niet automatisch hetzelfde. Dit is dus een aandachtspunt voor toeleveranciers, ontwerpers, bouwers en gebouweigenaren.

Brandwerende doorvoeringen
Het omzetten van ETAG naar hEN wordt gestart met brandwerende doorvoeringen, brandwerende coatings voor staalbescherming en brandwerende platen voor staalbescherming. Hiermee wordt belangrijke toename gerealiseerd van het aantal brandwerende producten waarvoor CE-markering is vereist. En er zijn meer hEN’s ofwel gereed, ofwel in voorbereiding voor: verlaagde plafonds, brandwerend glas, brandwerende deuren en vele andere brandveilige producten.

Twee jaar
De EAPFP is blij met de groeiende erkenning van de noodzaak voor verbetering, maar waarschuwt wel dat de volledige omzetting van ETAG naar hEN wel twee jaar zou kunnen duren. Zodra de Europese Commissie het mandaat geeft gegeven aan de CEN op een standaard ontwerp, moet dit geaccordeerd worden voordat het werk kan beginnen aan een hEN. Die leidt dan uiteindelijk tot de verplichte CE-markering voor het betrokken product.

Bron: Brandveilig.com

Downloaden handboek

 

Download het FSi Handboek vol met FSi brandwerende oplossingen en systemen.

afbeelding met brandwerende fsi producten toegepast in muur en plafond
TOP
Chat openen
BRANDENDE VRAGEN
Hallo, kan ik je ergens mee helpen?