U moet er niet aan denken: brand in huis. Toch is de kans daarop aanwezig. En u kunt dan maar beter goed voorbereid zijn. Met de waterleidingsprinkler kunt u zichzelf en uw familieleden beschermen als ook uw dierbare bezittingen.

Bij een beginnende brand springt de glazen bulb van de sprinkler kapot en zal het water over de brandhaard worden verspreid. Alleen de sprinklers die door de brand zijn geactiveerd komen in actie, waar waterschade zoveel mogelijk beperkt blijft.

Binnen luttele seconden is de beginnende brand gecontroleerd en heeft u de gelegenheid om uw woning veilig te verlaten terwijl de waterleidingsprinklers de brand beheerst tot de brandweer er is.

Waterleidingsprinklers zijn VEILIG, EENVOUDIG te installeren en DUURZAAM.

De waterleidingsprinklers worden aangesloten op het waterleidingwerk dat in iedere woning in Nederland aanwezig is. Het water komt de woning binnen bij de watermeter en wordt vervolgens met behulp van leidingen verdeeld over diverse tappunten, toiletten, boiler of een ander warmwatertoestel en huishoudelijke apparaten als wasautomaat en afwasmachine. De waterleidingsprinklers maken gebruik van hetzelfde leidingwerk en worden door de gehele woning in deze leidingen, aan het plafond, geïnstalleerd volgens een aantal spelregels.

Werking
Bij een beginnende brand springt de glazen bulb kapot en verspreidt het water zich over de brandhaard. Alleen sprinklers die door de brand zijn geactiveerd komen in actie, zodat waterschade zoveel mogelijk wordt beperkt. De selectieve inzetbaarheid maakt een waterleidingsprinkler tot een effectieve vorm van brandbeveiliging. Binnen luttele seconden is de beginnende brand gecontroleerd. U heeft de gelegenheid om uw woning veilig te verlaten terwijl de waterleidingsprinklers de brand verder beheerst.

Veilige woning: een gerust gevoel
Bij de moderne eengezinswoning is door het gebruik van kunststoffen een brand binnen de kortste keren uitslaand. Ook door het materiaal waar de inboedel uit bestaat. Dertig jaar geleden kon je je nog redden als je binnen 17 minuten het huis had ontvlucht; nu is de overleefbare tijd slechts drie minuten. Dat komt niet alleen omdat kunststoffen sneller branden. Het komt vooral door de giftige gassen die daarbij vrijkomen.