FORGOT YOUR DETAILS?

scootmobiel

Uw scootmobiel..

...kan de oorzaak zijn van een grote brand!

Daarom ScootProtection

scootprotect scootmobiel brand preventie

ScootProtection...

...voor een brandveilige scootmobiel!

PREV
NEXT

Scootmobiel

Dat scootmobiels handig zijn voor mensen die slecht ter been zijn is bij iedereen bekend. Wat veel mensen niet weten is het brandgevaar dat een scootmobiel met zich mee brengt. Het scootprotection systeem kan op simpele wijze een grote ramp voorkomen.

Oorzaak

Bij het opladen van de accu ontstaat warmte. Als de scootmobiel zijn warmte niet kwijt kan, of als de accu defect is geraakt door bijvoorbeeld corrosie, kan kortsluiting ontstaan. Bij kortsluiting kan vuur vrijkomen waardoor de scootmobiel in korte tijd kan zijn afgebrand.

Gevolg

Het vuur dat ontstaat in een scootmobiel kan binnen korte tijd zeer ernstige gevolgen hebben. Regelmatig lezen we over branden in verzorgingshuizen die ontstaan zijn door een brand die ontstaan is in de accu of motor van een scootmobiel.

Oplossing

Het spontaan ontbranden van accu's en motoren van scootmobiels is een steeds groter worden probleem. Een veel gebruikte oplossing is een apart brandcompartiment waarin de scootmobiels geplaatst dienen te worden. Maar vaak is de eigenaar van een scootmobiel slecht ter been, daarom werd ScootProtect ontwikkeld. ScootProtect dooft het vuur voordat er slachtoffers kunnen vallen.

TOP
Chat openen
BRANDENDE VRAGEN
Hallo, kan ik je ergens mee helpen?